SRBIJA

Srbi na Kosovu će poslušati Vučićev savjet: Neće reagirati na provokacije

Arhiv

Blic.rs

4.8.2018

Razgovarali smo o tome da se 1.930 dana ne provodi dogovor o ''Zajednici srpskih opština'' (ZSO), i da je velika sramota što moramo razgovarati o sigurnosti naših građana, a ne o Briselskom sporazumu - kaže direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić.

On je naveo da su pojedinci iz domaće javnosti prethodnih dana dezinformirali javnost i da "najviše boli" to što, zbog ponašanja pojedinih ljudi u Srbiji i priča o nasilnim scenarijima, mi "maltene trebamo biti sretni što je sve uredu i mirno."

On je kazao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao određene zadatke u skladu sa svojim ovlaštenjima i da je na sastanku Vijeća doneseno nekoliko zaključaka. Vojska i sigurnosne službe su dobile svoje zadatke, koji se odnose, prije svega, na "agenturu" pojedinaca iz domaće javnosti.

- Srbi na Kosovu će poslušati poziv i savjet koji su jučer dobili od predsjednika Vučića, neće reagirati i nasjedati na provokacije - rekao je Đurić.

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao povodom situacije na Kosovu, počela je jutros u osam sati, a završena nešto malo prije 10 sati.

Predsjednik Vučić stigao je jutros u Predsjedništvo, a za njim su stigli i šef BIA-e Bratislav Gašić, kao i ministar policije Nebojša Stefanović.

Na sjednici Vijeća, na kojoj se razgovaralo o tome kako da se zaštite srbijanski interesi i narod na Kosovu, bila je prisutna i premijerka Ana Brnabić i drugi članovi Vijeća od ministra odbrane Aleksandra Vulina, načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, do ministarice pravde Nele Kuburović i republičkog javnog tužžioca Zagorke Dolovac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.