KOHA GROUP

Najveća kosovska medijska grupacija nakon uvreda prekida saradnju s Tačijem

Arhiv

Avaz.ba

9.8.2018

Najveća kosovska medijska grupacija ''Koha grup'' danas je odlučila da, poslije uvreda koje je na njen račun iznio predsjednik Kosova Hašim Tači, prekine saradnju s predsjednikom i njegovim kabinetom dok se ne izvini zbog uvreda.

Tači je jučer izjavio da ''Koha'' govori u ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prenose regionalni mediji.

- Mediji grupe ''Koha'' neće objavljivati intervjue, komentare, izjave u drugim medijima i socijalnim mrežama predsjednika ili njegovih predstavnika do trenutka kada on bude povukao riječi koje je javno izrekao i izvini se za optužbe koje je iznio - kaže se u saopćenju ''Koha grupe''.

Mediji ''Koha grupe'' su dnevnik ''Koha ditore'', TV KTV, TV Arta i portal Koha.net.

U saopćenju se ističe da će mediji nastaviti pratiti agendu predsjednika i predstavnika njegovog kabineta i objavljivati izvještaje s ovih događaja uvijek kada budu ocijenili da je to u interesu javnosti i istine.

- Mediji ''Koha grupe'' nastavit će vršiti istraživanja koje se odnose na rad i djelovanje predsjednika i njegovog kabineta, kako u kontekstu političke krize koja je stvorena povodom dijaloga u Briselu tako i njegovog djelovanja i djelovanja njegovog kabineta - kaže se u izjavi ''Koha grupe''.

Također se ističe da će mediji ''Koha grupe'' nastaviti odlučno insistirati na rasvjetljavanju "svake tajne, nejasnoće, političke manipulacije, djelovanja ili nedjelovanja od predsjednika i njegovog kabineta, kao i svih institucija države i politike koje imaju značaja za građane Kosova, njihove dobrobiti i Republike Kosovo - kaže se u izjavi i zaključuje da ih napadi i uvrede u tome neće zaustaviti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.