Foto: Ivica Dačić

REGION Ministar vanjskih poslova Srbije u izjavi za Prvu televiziju

Ivica Dačić poručio Bakiru Izetbegoviću: Gotovo je s tim da je BiH unitarna država

Avaz.ba
10.08.2018 10:48
A
A
A

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za Prvu televiziju da se promijenila pozicija SAD po pitanju Kosova, kazavši da su "otvoreni da sagledaju sve prijedloge za neka kreativna i fleksibilna rješenja".

- Želim da podsjetim da se ja za prijedlog koji je iznio Vučić zalažem već desetak godina, to je jedino moguće i brzo rešenje koje može da otkloni taj akutni problem. Da li će do tog rješenja doći ili ne, previše je rano govoriti o tome - kazao je Dačić govoreći o zagovaranju ideje razgraničenja Srba i Albanaca.

Upitan da prokomentira izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je on “Miloševićev učenik koji uzalud pokušava da povuče paralele između Kosova i Republike Srpske“, Dačić je za Prvu televiziju izjavio “Bakir voli nastupati na takav način“.

Ja nemam ništa protiv toga da svako iznese svoje mišljenje. Izbori su u BiH i svako tu gleda neku svoju političku filozofiju i marketing. Bakire, gotovo je s tim da je BiH unitarna država, poštujte Republiku Srpsku i prava Hrvata, mi imamo interes da živimo u miru - naveo je Dačić.

Dodaje da predstoje izbori u BiH i da svako tu gleda neku svoju političko-filozofsku i marketinšku priču.