NESREĆA Povrijeđeni su prevezeni u bolnicu

Slovenija: U saobraćajnoj nesreći stradalo osam migranata, uhapšen vozač iz Hrvatske

Fena
14.08.2018 15:39

Foto: Printscreen

Osam migranata iz Afganistana, odrasli muškarac, žena i šestero djece, povrijeđeni su u utorak rano ujutro u saobraćajnoj nesreći nedaleko Kopra u Sloveniji, a vozač automobila u kojem su se nalazili, inače hrvatski državljanin, uhapšen je zbog krijumčarenja ljudima.

Kako je objavila koparska policija, nesreća se dogodila nešto prije tri sata ujutro na lokalnoj cesti Podgorje - Kastelec, kad je 24-godišnji Hrvat u oštroj lijevoj krivini na raskršću za naselje Petrinje izgubio kontrolu nad automobilom, nakon čega je automobil izletio s ceste i prevrnuo se na krov.

Policija je ustanovila da je u vozilu, osim vozača, bilo osam afganistanskih migranata koji su u nesreći povrijeđeni, zbog čega su odvezeni u bolnicu, dok je vozaču određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedopuštenog prelaza državne granice, odnosno krijumčarenja ljudima, prenose agencije.

Prema podacima slovenske policije, u Sloveniju je ove godine do sada ušlo oko 5.000 ilegalnih migranata, od kojih mnogi novom "balkanskom" rutom, iz zapadne Bosne, preko Hrvatske, najčešće preko graničnog područja južne Slovenije s Karlovačkom županijom, ali dosta njih i preko zelene granice u Istri.

NA VRH