REGION

Beogradski "Informer" brutalan prema premijeru Crne Gore

AFP

Informer

17.8.2018

Premijer Crne Gore Duško Marković još jednom je ničim izazvan zabio nož u leđa Srbiji zalažući se kod njemačke kancelarke Angele Merkel da ne bude promjena granica na Balkanu, piše Informer.

Marković, poznat kao lijevo smetalo na zvaničnim skupovima svjetskih državnika, jer ga uglavnom guraju kad im se dokon ispriječi na putu, pohvalio se poslije susreta s Merkel, da su se Crna Gora i Njemačka saglasile da nema promjena granica na Balkanu?!?

Da nije tužno, bilo bi smiješno, jer zašto bi nesretni Marković gurao nos tamo gdje mu nije mjesto, osim gole potrebe da se ulaguje Merkel.

Teško je i zamisliti da je crnogorski premijer u tako dubokoj nesvijesti i da vjeruje kako je Merkel potrebna njegova podrška, jer je stav njemačke kancelarke o promjeni granica na Balkanu odavno poznat i nepromijenjen s obzirom na to da je Njemačka priznala jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.

Zato i nije čudno što ga je američki predsjednik Donald Tramp (Trump) nazvao "cmizdravom propalom plačipi*kom". Bolje nije ni zaslužio, zaključuje se u tekstu Informera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.