REGION Odslužili kaznu zatvora zbog nasilničkog ponašanja

Hajdukovi navijači pušteni iz zatvora i protjerani iz Srbije

Index.hr

Foto: Arhiv


Grupa od 13 navijača splitskog Hajduka, osuđena u Beogradu zbog izgredničkog ponašanja, puštena je u subotu iz zatvora i protjerana iz Srbije, objavili su u subotu beogradski mediji.

Navijači "Torcide" odslužili su kaznu od 15 dana zatvora zbog nasilničkog ponašanja i kršenja javnog reda na benzinskoj pumpi u Vrčinu, na proputovanju u Bugarsku gdje su išli na utakmicu Hajduka i Slavije u Sofiji. 

Nakon izlaska iz zatvora u beogradskom predgrađu Padinskoj skeli deportirani su u Hrvatsku jer ih je prekršajni sud osudio i na protjerivanje iz Srbije na godinu dana, navode mediji pozivajući se na izvore u sudu.

Ostalih 13 uhapšenih beogradsko je pravosuđe teretilo po kaznenom zakoniku, ali su se nagodili s tužiteljstvom, priznali krivnju za krađu robe vrijedne oko 1700 eura i dobili uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora, te protjerivanje iz Srbije na dvije godine. 

Incident se dogodio početkom avgusta kada se skupina od 400-tinjak navijača Hajduka zaustavila na benzinskoj pumpi.

Tada je dio njih ukrao raznu robu iz prodavaonice, a na pumpi su ispisali grafite "Torcide Split" te ustaško znakovlje. 

Niko u tom trenutku nije priveden, a navijači su nastavili preko Niša put do Sofije gdje su bodrili Hajduk u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Evropske lige.

No, po povratku u Srbiju srbijanska policija ih je presrela i privela 32 navijača. Petoricu su pustili odmah, a tokom postupka još jednog maloljetnog navijača.
NA VRH

Podijeli članak na