REAKCIJE

Vučićeva naredba povodom posjete Kosovu, odluka večeras

Posjeta predsjednika Srbije iznenada je dovedena u pitanje nakon informacija da Priština namjerava da ga spriječi da posjeti Gazivode

B92

7.9.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA-e da prekinu svaku komunikaciju s kosovskom policijom, KFOR-om.

Također je naredio da se prekine svaka komunikacija i s bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji djeluju na teritoriji Kosova, a povodom njegove posjete.

Vučić će tek večeras donijeti odluku o mogućem odlasku na Kosovo, a navodno među njegovim najbližim saradnicima vlada potpuna podijeljenost po pitanju odlaska.

Posjeta predsjednika Srbije, ranije najavljena za subotu i nedjelju, iznenada je dovedena u pitanje nakon informacija da Priština namjerava da ga spriječi da posjeti Gazivode.

Predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da se može dogoditi da predsjedniku Srbije bude zabranjen ulazak na Kosovo.  

- Ne znam hoće li Vučić dolaziti na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi - rekao je Veselji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.