share whatsapp twitter facebook
×

ODLUKA Srbijanski predsjednik donio odluku da prekine komunikaciju s prištinskim zvaničnicima

Hašim Tači: Vučić je dobrodošao na Kosovo, kakav god program posjete da predloži Važno je da nastavljamo istim putem mira

Kosovski predsjednik Hašim Tači rekao je da je Aleksandar Vučić dobrodošao na Kosovu, kao što je on dobrodošao u Preševsku dolinu, Bujanovac i Medveđu.On je to izjavio u Briselu, gdje se trebala održati nova runda dijaloga njega i Vučića, uz posredstvo šefice evropske diplomatije Federike Mogerini (Federica Mogherini).

Ipak, do toga nije došlo, pošto je Vučić donio odluku da prekine komunikaciju s prištinskim zvaničnicima i vratio se u Beograd.

- Dešavalo se i ranije da nemamo trilateralni sastanak i da pregovaramo preko evropskih zvaničnika. Važno je da nastavljamo istim putem, putem mira, ka rešenju problema - rekao je Tači.

Potom je prokomentirao i najavljenu posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu, koja je sada neizvjesna.

- Što se tiče Vučićeve posjete Kosovu, on je dobrodošao, kakav god program posjete da predloži. Nema ništa sporno u tome da predsjednik Srbije posjeti Srbe na Kosovu, kao što sam i ja dobrodošao u Preševsku dolinu, Bujanovac i Medveđu - istaknuo je Tači.