REGION

Vučić na Kosovu: Započinje dvodnevni boravak obilaskom brane Gazivode

On je na sinoćnoj konferenciji za štampu naveo da je proteklih nekoliko dana bilo izuzetno teško i da su se pritisci nizali u posljednja 72 sata

Agencije

8.9.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započinje danas dvodnevni boravak na Kosovu obilaskom brane Gazivode i Zubinog Potoka. Iako je ova posjeta bila dovedena u pitanje, Vučić je odlučio da ode na Kosovo.

On je na sinoćnjoj konferenciji za štampu naveo da je proteklih nekoliko dana bilo izuzetno teško i da su se pritisci nizali u posljednja 72 sata.

- Obratit ću se narodu, imat ću buran i ispunjen dan, vjerovatno do ponoći, možda i duže, ali želim da ljudi čuju istinu, možda im se sve i ne svidi, ali moje je da se borim. Imam i ličnu obavezu jer sam na Kosovu dobio najveću podršku, za mene je glasalo 80 posto Srba - rekao je Vučić.

U Zubinom Potoku predsjednik Srbije obići će Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog križa.

Predviđeno je da Vučić potom obiđe gazdinstvo porodice Kovačević u selu Ibarsko Postenje i Poljoprivrednu školu Priština s privremenim sjedištem u Lešku.

U sportskoj hali "Leposavić" u Leposaviću obratit će se na zatvaranju biznis foruma. A u večernjim satima Vučić će se sastati s političkim predstavnicima Srba s Kosova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.