REGION

Vučić: Malo ko bi volio ući u moju ili Tačijevu kožu

Iako teški, razgovori sa Prištinom vrlo važni

Arhiv

Agencije

9.9.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su razgovori s Prištinom, iako teški, važni, kako bi svaki Srbin večeras znao da može slobodno da ode kući.

Vučić je za RTS rekao da ne može da priča Srbima iz Klokota, Donje Budrige, Parteša kako da žive s Albancima.

- Treba li da vrijeđam Albance, da vrištim na njih kako bih dobio poene u kafićima u Beogradu i da tim ljudima nanesem štetu - upitao je Vučić.

Na pitanje da prokomentira pisanje prištinskih medija da je dva puta u jednom danu ponizio kosovskog predsjednika Hašima Tačija, Vučić je rekao da nikoga nije ponizio te da mu to nije bila ni želja, niti bi to nekada uradio.

- Razgovaram s Tačijem jer je predstavnik Albanaca, a to nije lak posao - rekao je Vučić i dodao da griješi svako ko misli da je njihov posao lak.

"Ako neko misli da je naš posao lak, ja mislim da nije i malo ko bi želio da bude i u njegovoj ili u mojoj koži. Ako neko misli da je to jednostavno ne, mnogo je teško i nije nimalo lijepo, da li se svađamo - da, jer imamo različite poglede. A da li je bolje da razgovaramo - jeste, da raskrstimo jednom zauvijek, da, bolje je, jer ovi ljudi znaju da će noćas moći da se vrate kući, da pređu most na Ibaru, da pređu Prištinu i dođu do Gnjilana." 

Vučić je rekao da je sretan što je na Kosovu, sa srpskim narodom.

- Zahvalan sam im na podršci i ljubavi koju pokazuju jer ne žive lijepo kao i mi. Oni znaju s kakvim se mukama suočavaju, kod njih nije sve ''umješeno pa obješeno'' - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je nadležnima u Lešku obećao proširenje internata Poljoprivredne škole, jer će ta djeca koja se školuju imati posla gdje god da rade. Naveo je i da je insistirao i na dualnom obrazovanju.

Vučić je podsjetio da ga večeras očekuje sastanak s predstavnicima svih srpskih općima, odnosno sa svim stvarnim predstavnicima Srba, a ne oni koje izmišljaju agenture, već upravo onima koje je narod izabrao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.