REGION

Vučić: Grdno su se prevarili ako misle da će me zastrašiti

Prisutna je veća grupa demonstranata na putu

Agencije

9.9.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros, povodom informacija da su veterani OVK blokirali put Kosovska Mitrovica - Srbica zbog njegove posjete Kosovu, da su se grdno prevarili ako misle da će ga zastrašiti.

Vlada Kosova donijela je odluku da se posjeta predsjednika Srbije selu Banje otkaže iz sigurnosnih razloga, javljaju srbijanski mediji.

Kako javljaju mediji, Albanci su blokirali magistralni put Srbica - Mitrovica da predsjednik Srbije ne bi mogao proći ka selu Banje.

Albanci su puteve blokirali kamionima i barikadama od drva i guma, koje su potom zapalili, prenosi srbijasnki alo.rs.

Kako RTS javlja, prisutna je veća grupa demonstranata na putu, među kojima su bili i oni koji su pokazivali rukama znak albanskog dvoglavog orla i nosili transparente protiv posjete Vučića Kosovu.

Totalna blokada puta je na pet lokacija, putevi su prepriječili traktori, zagrađeni balvanima. Protest su organizirali predsjednici općina Srbica, Glogovac i drugih općina Drenice. Od 9 sati se očekuje još masovniji izlazak albanskog stanovništva. Kako nezvanično saznaju srbijanski mediji, Kadri Veselji je organizator ove blokade, i pored upozorenja Amerikanaca da to ne radi.

Generalni direktor kosovske policije čeka poziv iz Vlade s instrukcijom šta da radi. Ovog trenutka on ne može da garantira sigurnost na putevima.



Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.