REGION

Vučić u Mitrovici: Nije istina da moramo priznati Kosovo do Nove godine

Dočekalo ga više desetina hiljada građana

Telegraf.rs

Avaz.ba

9.9.2018

Kada budemo imali bilo kakvo rješenje, nećemo to reći u Beogradu ili Briselu nego ovdje, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Kosovskoj Mitrovici.

Kada je riječ o rješenju za Kosovo, srbijanski predsjednik je rekao da se neće pričati u Beogradu ili Briselu, nego na Kosovu.

Dodao je da je laž da Srbija mora priznati Kosovo do Nove godine.

- Za one koji danima ponavljaju tu laž kako je neko spremio sve i mora da prizna nezavisnost Kosova do Nove godine, ja vam kažem da je to laž i da je jedino što mi želimo je da vam osiguramo veća prava i bolji život - izjavio je predsjednik Srbije.

''Nemamo nikakav nacrt rješenja, ali moramo prvi put uraditi nešto kako bismo učinili nešto po pitanju naših odnosa. Neki će reći 'otišao je dolje', ali za mene Kosovo nije 'ono dolje', Kosovo je iznad svega'', rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na trg Šumadija, a građani su ga dočekali gromoglasnim aplauzom i skandiranjem.

Predsjednik Srbije stigao je na glavni gradski trg u Kosovskoj Mitrovici, gdje ga je dočekalo više desetina hiljada građana.

- Došao sam da vam kažem istinu, oči u oči - poručio je on građanima.,

Vučić se mještanima sela Banje obratio telefonskim putem u kojem im je poručio da mu je žao što nije došao te da nije želio ugroziti njihovu sigurnost.

- Žao mi je što nisam došao, nisu htjele prištinske vlasti. Ne želim da ugrozim vas i vašu sigurnost. Vaša država bit će uz vas - kazao je Vučić mještanima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.