SRBIJA

Vođi "škaljarskog klana" Jovanu Vukotiću u Beogradu određen pritvor od 30 dana

Drugi osnovni sud

Instagram

antenam.net / vijesti.me/ kurir.rs

12.9.2018

Navodni vođa "škaljarskog klana" iz Kotora Jovan Vukotić saslušan je u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Saslušanje je trajalo nekoliko sati, nakon čega je Tužilaštvo zatražilo pritvor zbog opasnosti od bijega i bojazni da ne ponovi krivično djelo.

Mediji navode da je Vukotić lice krio pod kapuljačom, a da je taj dio Vračara bio praktično blokiran. Vukotića su vlasti Turske nakon hapšenja protjerale iz te države i izručile Srbiji, s obzirom na to da je Vukotić srbijanski državljanin.

Vukotića traži Grčka zbog sumnje da je bio dio kriminalne grupe, koja se bavila prometom 135 kilograma kokaina u toj zemlji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao da se protiv Kotoranina u Srbiji trenutno vodi krivični postupak.

Kako su beogradski mediji ranije javili, Vukotić je doveden oko 10.30 sati u Drugo tužilaštvo u Beogradu na saslušanje, nakon što je prije nekoliko dana uhapšen u Turskoj, a potom izručen Srbiji.

Vukotić je u Sud dovezen u crnom džipu, u pratnji pripadnika SAJ-a, naoružanih i s fantomkama na licu.

Iz sigurnosnih razloga u Sud je dovezen džipom kroz garažu.

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Jovici Vukotiću, kojeg mediji nazivaju vođom "škaljarskog klana" iz Crne Gore, a tužilaštvo ga tereti za posjedovanje falsificiranog pasoša.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bijega i bojazni da ne ponovi krivično djelo, precizirala je portparol Suda Irina Kovačević.

Vukotić je prethodno saslušan u Tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsificiranje isprave u produženom trajanju, odnosno posjedovanja falsificiranog pasoša, s kojim je uhapšen u Turskoj prije dva dana.

Prilikom hapšenja u Turskoj Vukotić je koristio lažni makedonski pasoš.

Za krivično djelo falsificiranje isprave predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Vukotićeva odbrana tvrdila je u Tužilaštvu da srbijansko pravosuđe nije mjesno nadležno za procesuiranje ovog slučaja, jer on pasoš nije koristio na teritoriju Srbije.

Jovan Vukotić uhapšen je u Turskoj u društvu sa manekenkom Dejanom Živković (26), inače kćerkom ambasadora Srbije u Kongu, poznatom i po vezama s fudbalerima Vladimirom Stojkovićem i Lolom Smiljanićem i teniserom Damirom Džumhurom. Dejana je bila sa Vukotićem je u vezi i tokom 2014. godine,  ali do hapšenja u Turskoj nije bilo poznato da su obnovili ljubavnu romansu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.