IZJAVE Ministar vanjskih poslova Srbije

Dačić: Srbija će priznati Kosovo "kad na vrbi rodi grožđe"

Ponovio da se Srbija u slučaju Kosova zalaže za kompromisno rješenje

Index.hr
17.09.2018 17:34

Foto: Agencije

Srbija će priznati nezavisnost Kosova i dopustiti Prištini mjesto u UN-u "kad na vrbi rodi grožđe", poručio je srbijanski šef diplomatije Ivica Dačić, koristeći staru narodnu izreku da naglasi službeno stajalište i crvenu liniju Beograda u pregovorima o rješenju kosovskog pitanja.

Dačić je novinarima u ponedjeljak u Beogradu rekao kako iz Prištine svakodnevno stižu različite poruke koje "nemaju veze s realnošću", prenosi "Index.hr".

Srbijanski ministar vanjskih poslova ponovio je da se Srbija u slučaju Kosova zalaže za kompromisno rješenje, a za izjave kosovskog predsjednika Hašima Tačija o tome da bi Kosovo pripojilo tri većinski albanske općine na jugu Srbije rekao, da Tači "mora nešto pričati jer ga sa svih strana napadaju".

- Oni neće pričati o korekciji (granica), a hoće Preševo i Bujanovac? Mnogo su pametni. A znate kad će to biti da Kosovo uđe u UN, da ih priznamo kao državu, da upotrijebim narodnu izreku - "kad na vrbi rodi grožđe" - prenosi RTS Dačićevu izjavu novinarima u Grčkoj ambasadi u Beogradu.

NA VRH