REGION

Dražević: Pucano je na moju kuću jer je Tači ovdje popio kafu i rakiju

Dražević je rekao da, i pored savjeta prijatelja, nije htio da prijavi slučaj policiji

Arhiv

Avaz.ba

1.10.2018

Vlasnik lokala u selu Banjska u općini Zubin Potok Goran Dražević ocijenio je da je na njegovu kuću pucano iz vatrenog oružja zato što je u subotu kosovski predsjednik Hašim Tači posjetio njegovu kafanu, gdje je popio kafu i rakiju.

U izjavi za prištinski portal Insajder Dražević je rekao da se napad dogodio u nedjelju, oko tri sata poslije ponoći, kada su svi u kući spavali.

- Spavao sam u kući sa suprugom i djecom, gađali su i sobu u kojoj smo spavali. Oštetili su mi sobu i lokal, pošto su gađali rafalom s puta - rekao je Dražević, koji je bivši oficir Vojske Jugoslavije.

- Osim sobe i lokala, oštećen je i krov kuće na kojem je slomljeno oko 60 crepova - istakao je on i dodao da niko nije povrijeđen u napadu.

Dražević je rekao da, i pored savjeta prijatelja, nije htio prijaviti slučaj policiji, jer sumnja da policija može nešto uraditi.

Govoreći o posjeti Tačija njegovom lokalu, Dražević je rekao da je kosovskog predsjednika uslužio kafom i rakijom.

- On me upitao može li popiti kafu. Uslužio sam ga i jednom rakijom. Ja sam mu rekao: "Dođi, Hašime, mi smo zemljaci", pošto sam ja iz Šipolja (predgrađe Mitrovice prema općini Srbica). Smijali smo se i razgovarali - kazao je Dražević.

Napad na porodičnu kuću Draževića jučer je potvrdila i kosovska policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.