GODIŠNJICA

Naši zapadni susjedi danas slave Dan nezavisnosti

Zbog toga i logično pitanje - jesu li zaista Hrvati ponosni na ovakvu Hrvatsku

Arhiv

Index.hr

8.10.2018

Hrvatska danas slavi Dan nezavisnosti. Iz tog razloga vladajući političari naših zapadnih susjeda rasuli su se širom ove zemlje, paleći svijeće, spominjući branitelje, postavljajući vijence, samo kako bi uvjerili Hrvate da danas moraju biti ponosni na svoju zemlju.   

- Dan nezavisnosti slavimo kao ponosni građani samostalne i slobodne Hrvatske - poručio je u svojoj čestitki premijer Andrej Plenković.  

Sličnu poruku odaslao je i prvi čovjek Sabora Gordan Jandroković Njonjo, koji je prilikom današnjeg druženja s građanima u zgradi parlamenta rekao kako može "ponosno poručiti kako je konačno ostvaren hiljadugodišnji san o hrvatskoj državi".

No, nameće se pitanje jesu li građani Hrvatske zadovoljni i ponosni državom čija je nezavisnost proglašena prije više od četvrt stoljeća. 

Dio odgovora na sve to se može dobiti i iz pitanja koja su građani danas postavili Plenkoviću i svim njegovim ministrima u Saboru.   

Naime, danas je u zgradi Sabora upriličeno druženje vladajućih i građana, pri čemu su građani imali priliku direktno postavljati pitanja onima koji donose odluke koje se tiču svih nas.

Neki od njih su pitali premijera kako preživjeti od penzije, dok su se neki hrvatskim političarima obraćali s ličnim pričama.    

Činjenica da je i Hrvatska kao i mi zemlja koju ljudi masovno napuštaju u potrazi za boljim životom, i to s cijelim porodicama, također je vrlo jasna.   

Zbog toga i logično pitanje - jesu li zaista Hrvati ponosni na ovakvu Hrvatsku.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.