IZBORI 2018.

Vučić: Uvjeren sam u uspješnu saradnju s BiH

Lider SNS-a nije htio komentirati moguće koalicije u zakonodavnoj vlasti

Arhiv

Kurir.rs

10.10.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Astani da je uvjeren da će saradnja s novim vlastima, nakon izbora u BiH, biti uspješna.

Zamoljen od novinara da prokomentira ishod izbora u BiH, Vučić, koji boravi u posjeti Kazahstanu, rekao je da još ne zna sve konačne rezultate, izuzev za članove Predsjedništva BiH.

- Riječ je o pobjedama, tijesnoj Džaferovića, mislim 2,9 posto razlike, ona o kojoj se najviše govori - Komšića, koja je izazvala čitavu buru u regionu, i pobjede Dodika. To je što znam. Naš posao je da sarađujemo i Srbija će u najboljoj mjeri sarađivati s BiH, sa svim članovima Predsjedništva - najavio je Vučić. 

- Kako s Dodikom, s kojim imamo dobru, racionalnu i uspješnu saradnju, tako ćemo i sa Šefikom Džaferovićem, kojeg poznajem, sarađivati, kao i sa Komšićem. Hoće li biti uvijek lahko i jednostavno, neće, ali zadatak Srbije je da pokuša da učini boljim odnose nego što su bili - podvukao je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao da ne može govoriti o drugim rezultatima, i ko će s kim u koaliciju.

 - Kada uđe u Parlament 15 stranaka, onda niko ne zna kakve će biti koalicije, ali to je njihovo unutrašnje pitanje - poručio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.