CEREMONIJE

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice: Most na Ibru otvorit će slavna Šakira

Premijer Ramuš Haradinaj se ne slaže s ovom idejom

Agencije

B92

17.10.2018

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri planira dovesti Šakiru (Shakira) da nastupi na ceremoniji otvaranja glavnog mosta u Mitrovici, prenosi "KoSSev", navodi "Gazeta". 

On kaže da Latinoamerikanka neće biti plaćena nijedan fening iz općinskog budžeta jer je u njenom interesu, ali i u interesu mnogih drugih izvođača da nastupaju na mostu u podijeljenom gradu.

Bahtiri je odlučio da na dan otvaranja mosta na Ibru u Mitrovicu dovede svjetski poznatu pjevačicu. Isprva je tvrdio da će zvijezda koja će zabavljati Srbe i Albance u Mitrovici biti iz Engleske ili Amerike, ali je sada u razgovoru za "Gazetu ekspres" konkretizirao da je jedna od pjevačica s kojima Općina pregovara Šakira, pjevačica iz Kolumbije.  

- Jedno od imena je Šakira - kaže Bahtiri, dodajući da su u opticaju i drugi izvođači koji će nastupiti na mostu koji Mitrovicu odvaja na dva dijela. Međutim, datum otvaranja mosta još nije poznat.

Prema podacima ''Biznis insajdera'', 2016. je Šakira dospjela na listu najplaćenijih izvođača na svijetu. Po koncertu zaradi između milion i 1,5 miliona dolara (oko tri miliona KM), navodi "Gazeta ekspres".  

Međutim, Bahtiri kaže da ne namjerava platiti nijedan fening iz općinskog budžeta za organizaciju ovog događaja. Njegov stav je da je u Šakirinom interesu, ali i interesu drugih izvođača da nastupaju na ovom događaju.  

- Nećemo namijeniti općinska sredstva za finansiranje koncerta zato što je u interesu tih izvođača da dođu ovdje, jer je ovo ogroman problem - rekao je Bahtiri "Gazeti ekspres".

Gradonačelnik Mitrovice naveo je i da će most na Ibru u budućnosti nositi ime izvođača koji će na njemu nastupiti na dan otvaranja.

Ideju otvaranja mosta nastupom poznatih izvođača podržao je i zamjenik premijera Bedžet Pacoli. S druge strane, premijer Ramuš Haradinaj ne podržava ovu ideju jer smatra da je previše tenzija oko mjesta na kom Bahtiri planira organizirati koncert.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.