TRGOVINA

U Hrvatsku prokrijumčarili 153 migranta, pokrenuta optužnica protiv četvorice Hrvata i jednog Bosanca

Zatraženo produženje istražnog zatvora

Arhiv

Index.hr

17.10.2018

Hrvatski USKOK je nakon provedene istrage pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih i jednog  bosanskohercegovačkog državljanina koji se terete da su od januara do aprila iz BiH u Hrvatsku prebacili 153 ilegalna migranta i tako zaradili gotovo 22 hiljade eura.

Optužnicom se njima stavlja na teret da su se udružili radi prebacivanja većeg broja stranaca iz BiH u Hrvatsku te potom u Sloveniju.

Nakon što su s osobama u Bosni i Hercegovini dogovorili cijenu od 150 eura po osobi i njihovo prebacivanje iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, pripadnici zločinačkog udruženja su organizirali preuzimanje i prevoženje stranih državljana do Zagreba, nakon čega su odlazili u Bosnu i Hercegovinu radi preuzimanja dogovorenog iznosa novca.  

Na opisani način iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku u 23 navrata prebačena su 153 strana državljana, za što su optuženi primili ukupno 21.900 eura čiji iznos su, sukladno prethodnom dogovoru i ovisno o učešću optuženih u pojedinom prebacivanju, međusobno podijelili - izvijestio je USKOK. 

U optužnici je predloženo i produženje istražnog zatvora protiv trojice optuženih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.