SRBIJA

Ljekar penzionerki Milanki zabranio gledanje rijaliti šoua "Parovi", društvene mreže zapaljene

Penzionerka boluje od šećerne bolesti, ima povišen krvni pritisak

Ilustracija

Avaz.ba

21.10.2018

Viralna fotografija ljekarskog izvještaja u kojem stoji da je penzionerki Milanki (73) zabranjeno da gleda rijaliti programe, zapalila je društvene mreže.  

Sve je krenulo kada se Milanka iznervirala zbog dešavanja u rijalitiju, koji je pratila u sitne satte, pozlilo joj je, dobila je bolove u grudima i završila u Službi za urgentnu medicinu KBC "Zvezdara". 

U ljekarskom izvještaju, a koji se kao poplava širi društvenim mrežama, piše da se penzionerka žalila na bolove u grudima, pojačanu nervozu, a sve to zato što se iznervirala gledajući rijaliti.

Ljekar  joj je dao injekcije za smirenje i protiv bolova i zabranio gledanje takvih programa, kako piše u izveštaju.  

To se sve navodno desilo kako se navodi u izvještaju,  8. oktobra, u 01. 04 sati poslije ponoći, kada je ta penzionerka došla u bolnicu. 

- Žali se na bolove u grudima, pojačana nervoza. Gledala je rijaliti program "Parovi" pa se iznervirala - naveo je ljekar koji je pregledao tu pacijentkinju. 

Uz to, i njegovom izvještaju piše da penzionerka boluje od dijabetesa ili šećerne bolesti, ima visok krvni pritisak, ugrađena su joj dva stenta, a preležala je i akutni infarkt.

"Blic" je tokom provjeravanja autentičnosti nalaza ljekara iz KBC "Zvezdara", došao do podataka da  taj izveštaj liči na sve one koji pacijenti dobijaju poslije pregleda u Službi za urgentnu medicinu KBC "Zvezdara".

Rasporedi polja koja se popunjavaju su autentični, lijevo i desno zaglavlje, također, ali i sve drugo na tom papiru. 

Iako nema pečata ili je obrisan, izvor "Blica" iz te ustanove kaže da dokument  aposlutno izgleda kao da je izašao iz iz te zdravstvene ustanove. 

 Kako za "Blic" tvrdi dr. Aleksandra Aranđelović, kardilog, gledanje te vrste emisija stvarno može da izazove bol u grudima i druge poteškoće sa zdravljem. 

- To što gledalac takvog programa emotivno doživljava isto je kao kada se u realnosti posvađa s nekim ili doživi neki jak stres. Jer svaka ekstermna emocionalna reakcija - dobra ili loša može da dovede do bola u grudima, gušenja i sličnih stanja, jer se tada luči veća količina hormona, kao što je adrenalin - kaže dr. Aranđelović i dodaje da "ukoliko je izveštaj validan, velika je vjerovatnoća da je kolega stvarno napisao da zabranjuje pacijentkinji da gleda rijaliti programe jer su je doveli u stanje zbog kojeg je morala u pola noći u bolnicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.