PROVOKACIJA

Grabar-Kitarović: Već postoji puno tema za Vijeće za nacionalnu sigurnost

Ona je utvrdila da vjeruje kako će to biti čim uspiju uskladiti svoje termine, prenose agencije

Arhiv

Fena

25.10.2018

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u četvrtak kako već postoji puno tema za razgovor na Vijeću za nacionalnu sigurnost te da "neprestano predlaže održavanje vijeća". 

Grabar-Kitarović je prilikom svečanog otvorenja ''Caritasove'' "Kuće za mlade" u Zagrebu utvrdila kako se Vijeće mora sastati prije ili kasnije.

- Prema dogovoru četiri puta godišnje, a ako se održi Vijeće, nemojte smatrati da je došlo do vanrednog stanja u državi - kazala je ona.

''Sada već ima puno tema za razgovor, naprimjer, migrantskih pitanja, iako policija sve drži jako dobro pod kontrolom, stanje u Bosni i Hercegovini i susjedstvu'', napominje Grabar-Kitarović.

Na novinarsko pitanje je li kontaktirala premijera Plenkovića povodom održavanja Vijeća, dala je konkretan odgovor. 

- Ja neprestano predlažem i predložila sam šefici Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, jer oni bi trebali iskoordinirati sve nas da se nađemo na jednoj sjednici - kazala je Grabar-Kitarović.

Na pitanje kada bi to mogli biti, hrvatska predsjednica je utvrdila da vjeruje kako će to biti čim uspiju uskladiti svoje termine, prenose agencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.