SJEĆANJE

U Novom Pazaru otvoren plato koji nosi ime Hatidže Mehmedović

Gradonačelnik Biševac želi na ovaj način dati primjer i ukazati počast za hrabrost i borbu za istinu predsjednici Udruženja "Majke Srebrenice"

Rtvnp.rs

Rtvnp.rs

27.10.2018

Otvoren je plato u centru Novog Pazara nazvan po nedavno preminuloj predsjednici Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidži Mehmedović, prenose agencije.

Plato Hatidže Mehmedović zajedno su otvorili prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac i predsjednica Udruženja "Žene Srebrenice" Hajra Ćatić.

Gradonačelnik Biševac, obraćajući se okupljenima, rekao je da Novi Pazar želi na ovaj način dati primjer i ukazati počast za hrabrost i borbu za istinu predsjednici Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidži Mehmedović.

On je gošćama iz Bosne i Hercegovine, članicama ovog udruženja, poručio da u svojoj borbi nisu same, da je, osim njihovih familija i prijatelja, i grad Novi Pazar sa svojim građanima uz njih.

- Željeli smo na ovaj način odati počast majci heroju, ženi borcu za istinu i pravdu. Ovo je priznanje za toleranciju. Grad Novi Pazar je ovim gestom htio da se nikada ne zaborave žene kao što je rahmetli Hatidža, da se ne zaborave žrtve Srebrenice i sve druge nevine žrtve koje su stradale tokom rata te da se rat nikada i nikome ne ponovi - rekao je Biševac.

Nazivanje platoa u centru grada po rahmetli Hatidži Mehmedović je primjer drugima i velika je hrabrost, s obzirom na to da je Novi Pazar grad u Republici Srbiji, smatra predsjednica Udruženja "Žene Srebrenice" Hajra Ćatić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.