OTVORENO

Vučić o pitanju Kosova: Bez učešća Srbije niko ne može da riješi nijedan problem

On je dodao da mu je nemoguće da komentariše "sve špekulacije koje se pojavljuju u štampi"

Aleksandar Vučić. Arhiv

b92

29.10.2018

Vučić je, na pitanje da li ima saznanja da bi „velika četvorka” - predsjednici Rusije, SAD, Njemačke i Francuske - na sastanku u Parizu, tokom obilježavanja Dana pobjede u Prvom svjetskom ratu, mogli da razgovaraju o Kosovu, rekao da ne zna ništa o tome da bi velike sile u Parizu trebalo da se bave Kosovom.

- Mislim da se razmišlja kako i na koji način da mi razgovaramo sa Hašimom Tačijem (Hashim Thaçi) i u čijem prisustvu u Parizu...a, da će velike sile da sjednu i riješe to pitanje... niti to tako ide, niti je moguće. Bez učešća Srbije niko ne može da riješi nijedan problem. Svi mogu da pomognu, neki da odmognu, ali, bez učešća i volje Srbije nema ništa od toga - poručio je on.

On je dodao da mu je nemoguće da komentariše "sve špekulacije koje se pojavljuju u štampi".

- Danas sam u nekim, tobože najuglednijim, novinama u Srbiji, koje se hvale da su najuglednijie i najpametnije, vidio da su oni napisali "ministar inostranih poslova Njemačke Zigmar Gabrijel (Sigmar Gabriel)". Očigledno, nije ih niko obavijestio da Gabrijel već godinu dana nije ministar spoljnih poslova - primjetio je on.

Vučić je prokomentirao i odluku njemačke kancelarke da se ne kandiduje za naredni mandat. Istakao je da “nije radostan”, a da će Merkelovu poštovati bila ona na vlasti ili ne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.