REAKCIJE

Ljajić odgovorio Šešelju: Apsurdno je da me optužuje osuđeni ratni zločinac

Zato ovo mora dobiti svoj epilog, jer bih se u protivnom morao valjati u blatu sa Šešeljem i Zukorlićem i da se branim od njihovih izmišljenih optužbi - navodi Ljajić

S. N.

30.10.2018

Ovo je jedna od onih situacija koje sliče priči o psu i čovjeku, jer kada pas ujede čovjeka, vi mu ne možete odgovoriti tako što ćete ga ujesti. Apsurdno je da pravosnažno osuđeni ratni zločinac optužuje mene, koji za svoje 54 godine života nemam čak ni prijavu za saobraćajni prekršaj, navodi se u reakciji Rasima Ljajića, predsjednika Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i jednog od potpredsjednika Vlade.

- Pozivam i ministra Stefanovića i sve službe, javne i tajne, civilne i vojne, da slobodno iznesu sve podatke koje imaju o meni, ukoliko sam uradio bilo šta protuzakonito, a kamoli ono za šta me optužuje dvojac Zukorlić – Šešelj.

Ako bilo šta pronađu što ukazuje i na najmanju kriminalnu djelatnost, nijedne sekunde, ne da neću sjediti na mjestu ministra, nego se neću baviti nijednim javnim poslom. Do sada nisam uopće reagirao na optužbe koje su dolazile od Zukorlića, jer sam ih smatrao besmislenim, a pošto se sad na to nadovezao i njegov partner Šešelj, i to u Parlamentu, moj opstanak u Vladi gubi svaki smisao ukoliko se ne dokaže ko je lažov – Šešelj i Zukorlić ili ja.

A posebno što se radi o lako provjerljivim stvarima. Zato ovo mora dobiti svoj epilog, jer bih se u protivnom morao valjati u blatu sa Šešeljem i Zukorlićem i da se branim od njihovih izmišljenih optužbi - navodi Ljajić u svojoj reakciji.

On je kao potpunu besmislicu odbacio Šešeljevu priču o tome da nije završio Medicinski faklutet.

- Očigledno da je na djelu čvrst savez osuđenog ratnog zločinca Šešelja i osvjedočenog kriminalca Zukorlića, koji bi trebao pomoći Zukorliću pred nedjeljne izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće. Čak ni čitava mašinerija opskurnih likova, koja je upregnuta da pogura Zukorlića - od Šešelja, preko Marića do Sandulovića, neće ga spasiti od debakla na izborima.

Dobro je što su pet dana prije izbora građani Sandžaka u prilici da na djelu vide kako funkcionira koalicija lažnog vojvode i lažnog muftije.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.