NEINFORMIRANOST

Egipćanina na aerodromu "Nikola Tesla" sačekao taksista prevarant

Odrao ga po džepu kao niko prije

Agencije

Srpskainfo.com

4.11.2018

Iako je to najskuplja taksi vožnja koju sam platio u životu, nije mi žao para, žao mi je što sam mu vjerovao - kaže Egipćanin Erkan Gahrami (Arkan Gakhrami) (24) kome je jedan beogradski taksista prije nekoliko dana vožnju od aerodoma “Nikola Tesla” do autobuske stanice naplatio nevjerovatnih 14.849 dinara (oko 245 KM). 

 Gahrami je doputovao u Srbiju, u Niš, kod prijateljice Gordane Đorđević, da prvi put u životu prisustvuje proslavi srpske slave Svetog Petka, ali je po slijetanju aviona u Beograd doživio veliku neprijatnost, piše Blic.rs.  

On se sa kćerkom Nišlijke Gordane Đorđević upoznao na razmjeni studenata u Maroku, gdje se na obostrano  oduševljenje odazvao pozivu da bude gost na proslavi njihove porodične krsne slave. 

– Nakon 12 sati leta i presjedanja u Abu Dabiju, stigao sam iz Kaira u Beograd. Taksista koji je bio u zgradi aerodroma, ponudio mi je vožnju do Niša po cijeni od 2,5 eura po kilometru. Kako mi je to bilo skupo, rekao sam da mi je potrebna vožnja samo do Autobuske stanice u Beogradu – priča ovaj mladi Egipćanin svoj prvi susret sa Srbijom.  

Imao je, kaže, samo eure i kreditnu karticu, pa je pitao gdje može da promijeni novac.  

– Otišli smo do automata, gdje me je posavjetovao da podignem 15.000 dinara ( oko 250 KM). Vidio sam odmah da je to previše novca, jer je to oko 270 egipatskih funti. No, žurio sam i podigao taj iznos. Rekao sam mu da sam došao iz Egipta i da sam prvi put u Srbiji, da ću da mu vjerujem, a on da će da mi da račun kada stignemo do autobuske stanice – priča Gahrami.  

Kada su stigli, naplatio mu je nevjerovatnih 14.849 dinara ( oko 245 KM)  i dao mi ručno popunjen račun.  

– Bio sam šokiran iznosom, ali sam jako žurio pa sam platio – povjerljivo govori Erkan.  

Od aerodroma do autobuske stanice je platio 12 puta skuplju vožnju taksijem nego autobusom od Beograda do Niša . 

On kaže da je i taksimetar, koji je po svemu sudeći lažan, pokazao isti iznos.

Uorkos svemu, neprijatnost sa aerodroma nije pokvarila utisak o Srbiji za koju kaže da je divna zemlja sa divnim ljudima te da se kod naših susjeda osjeća kao kod kuće.  

– Prirodne ljepote su stvarno nevjerovatne, ali me začudilo to što nema ljudi. Mislim da bi trebalo više da promovišete u inostrastvu ovako lijepu prirodu koje kod nas, recimo, nema – kaže Erkan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.