NOVOSTI

Đukanović predstavio ekonomsko državljanstvo: Crna Gora preferira samo jedan tip investitora

Ova ideja može biti dugoročna i stabilna samo ako obje strane vide jasne koristi međusobne saradnje

Arhiv

Kurir.rs

5.11.2018

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je na 12. konferenciji o Globalnoj rezidentnosti i prebivalištu koja je održana u Dubaiju, u organizaciji kompanije "Henli i partneri" predstavio osnove Individualnog investicionog programa.

Imajući u vidu temu konferencije, Đukanović je predstavio i ono što je ideja Crne Gore, u kontekstu uvođenja programa ekonomskog državljanstva zasnovanog na privlačenju direktnih stranih investicija.

- Naš cilj je da kroz ovaj mehanizam dodatno podstaknemo i generiramo interesiranje novih investitora koji se ulaganjem u Crnu Goru mogu kandidirati za crnogorsko državljanstvo. Vitalni nacionalni interes Crne Gore je da implementira Program na način da, koristići iskustva drugih zemalja, eliminira sve rizike koje može donijeti njegova primjena. Program će omogućiti aplikacije samo onim licima koja imaju dokazan kredibilitet u ličnom i profesionalnom smislu, i dozvoliti priliv sredstava koja imaju neupitno legalno porijeklo. Kredibilitet investitora i procedura utiču na kredibilitet Programa, i u krajnjem Crne Gore kao države - rekao je Đukanović.

Dodao je da vjeruje da svaki program može biti dugoročan i stabilan samo ako obje strane vide jasne koristi međusobne saradnje. Đukanović je naglasio da je interes države je da se primjenom Individualnog investicionog programa dodatno pospiješi razvoj, kreiraju nova radna mesta, smanji spoljno-trgovinskog deficit i obavi transfer znanja i novih tehnologija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.