BEOGRAD

Čovjek kojeg su prozvali vođom najopasnijeg klana u Crnoj Gori traži slobodu i nudi pozamašnu garanciju: Neću nigdje bježati...

Njegov Zora Dobričanin-Nikodinović od suda je zatražila da mu pritvor bude ukinut i zamijenjen nekom blažom mjerom ili izlaskom uz kauciju

Kurir.rs

6.11.2018

Jovan Vukotić, navodni vođa "škaljarskog klana", danas je od Drugog osnovnog suda u Beogradu zatražio da mu ukine pritvor gdje se nalazi zbog sumnje da je koristio falsificirani makedonski pasoš. 

Njegov branilac Zora Dobričanin-Nikodinović od suda je zatražila da mu pritvor bude ukinut i zamijenjen nekom blažom mjerom ili izlaskom uz kauciju.

- Garantujem da ću dolaziti na svako suđenje i podrazumijeva se da se neću kriti. Nemam razlog da napustim Srbiju - rekao je Vukotić. 

On je doveden iz pritvora u pratnji policajaca naoružanih dugim cijevima, a dok je sprovođen kroz hodnik, dio suda bio je ispražnjen.

 

- Nema potrebe za ovom policijskom predstavom koja se pravi. Ukoliko me pustite, dolazit ću sam ili sa članovima familije, nemam potrebu za bilo kakvom specijalnom pratnjom - rekao je on u sudnici, u kojoj je, pored njegove nevjenčane supruge, manekenke Dejane Živković, i oca Veselina Vukotića, bilo desetak pripadnika zatvorske i sudske straže.

Vukotićeva advokatica rekla je da oni prihvataju i da sud odredi obje mjere, zabranu napuštanja stana i kauciju.

- Ne želim javno kazati iznos kaucije, niti ko je spreman da je položi, kao ni adresu na kojoj će boraviti - bila je tajnovita ona.

Međutim, kako nezvanično saznaje "Kurir", Vukotić je ponudio kauciju od 150.000 eura.

Njegov drugi branilac Borivoje Borović rekao je da je zabrinut jer on ima saznanja da "policija pritiska pojedine pritvorenike da budu svjedoci protiv Vukotića za mnogo teža krivična djela".

- Pokušavaju da mu namjeste teža krivična djela. Imam informaciju da policija vršlja po zatvorima i da se pritiskuju pritvorenici da svjedoče protiv njega. Nudi im se status svjedoka-saradnika - rekao je Borović i naveo da je policija Vukotiću uzela DNK najvjerovatnije iz istog razloga. 

Međutim, on nije želio da kaže imena osoba koje policija navodno pritiska.

Na prethodnom suđenju, Vukotić, koji je u Srbiju deportovan iz Turske 10. septembra, izjavio je da on nije vođa nikakvog klana i da mu sve optužbe pakuju oni koji stoje iza ubistva njegovog prijatelja, advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Svađa u sudnici

Posle izlaganja advokata Borivoja Borovića, koji je optužio sud da učestvuje u igranci policije koja njegovom klijentu navodno pokušava prepisati teža krivična djela od falsificiranja pasoša, a da u tome učestvuje i tužilaštvo, izbila je rasprava u sudnici.

- Ne mogu više ovo da trpim - obratio se zamjenik tužioca, dok je sudija reagirala riječima da "ne učestvuje ni u kakvim igrankama, već da sudi za krivično djelo koje je Vukotiću stavljeno na teret".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.