SRAMOTNO

Strani radnici Livnjaka Mate Rimca prijavljeni kao ilegalni migranti?

O ovom slučaju uskoro bi se trebala oglasiti i samoborska policija

Strane radnike Riamc automobila prijavila kao ilegalne migrante

A.Kamber

7.11.2018

Koliko često zna biti bezrazložan strah od sve brojnijih migranata, koji se preko BiH i Hrvatske nastoje domoći zemalja EU, prvenstveno Njemačke, svjedoči i primjer prijave samoborskoj policiji "ilegalnih migranata" u trgovačkom centru "Lidl" u Samoboru. 

Kako bi demantirao očiglednu neinformiranost neimenovane gospođe informatorice, reagirao je na svom Facebooku i gradonačelnik Samobora i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, koji je naveo da je dotična gospođa vidjela zapravo strane radnike svjetski poznate firme "Rimac automobili", koji imaju uredne papire i radne dozvole, što je potvrđeno i iz policije, koja je nakon uviđaja zamolila građane da ne nasjedaju na laži i da ne šire strah i paniku. 

Dotičnoj hrvatskoj "Europejki" bilo je dovoljno da vidi "tamnoputa lica" u svom gradu i da odmah "mudro" dojavi policiji, što je bilo čudno i Livnjaku i Bosancu, Mati Rimcu, vlasniku firme u kojoj, uz domaće, rade i stručnjaci iz Indije, Pakistana, Šri Lanke...sa svih strana svijeta.

Po ovom pitanju oglasio se i Mate Rimac, čiji komentar najbolje govori o kakvom se mladom čovjeku radi. Rimac se prvo pitao: "Stvarno? To su naše Indijce/Pakistane/Šri Lančane gnjavili?"

Kad je dobio potvrdu da se zaista radilo o ljudima zaposlenima u "Rimac Automobilima", Rimac je napisao: "Stvarno se nadam da naši sugrađani nisu toliko ograničeni. Ali s obzirom na to da znam kako se neki odnose prema "Bosancima" iz prve ruke, ništa me ne bi čudilo."

Kako prenosi Index.ba, o ovom slučaju uskoro bi se trebala oglasiti i samoborska policija.

 

Reagirao i Mate Rimac

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.