REAKCIJE Predsjednik Srbije u Helsinkiju

Vučić: Za Hrvate sam terorista, za Tačija đavo, ne znam šta sam sve za Komšića

Vijesti.ba
08.11.2018 10:00

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Helsinkiju, pred odlazak na nove razgovore u Briselu, da o odnosima sa Prištinom, oni koji razmišljaju o pokazivanju mišića, treba da razmisle o cijeni koju bi trebalo da Srbija plati.

- Interesantno je da sam za Sulejmana Ugljanina i njegove pristalice peder i fašista, za Hrvate sam terorista, zajedno sa Alesandrom Karađorđevićem, za Tačija sam đavo, ne znam šta sam sve za Komšića. To sam slušao tokom njegove kampanje, kao i da treba da šutim kako ne bih imao problema s njim. Za dobar dio ljudi u Srbiji sam izdajnik, jer treba da budem i đavo i terorista na kub da ne budem izdajnik - konstatirao je Vučić, prenos i Tanjug.

On je rekao da se iz toga vidi, ma koliko se osmjehivao, koliko je teška pozicija Srbije, i koliko morate da se ponašate odgovorno i ozbiljno, odgovornije i ozbiljnije od svih drugih da bi ste čuvali mir i stabinost i ne podlegnete ličnim ocjenama.

- Ja ne želim da podlegnem ličnim ocjenama iako nije ni malo ni prijatno ni lijepo da razgovaram sa Tačijem, niti sa bilo kim od njih. Ali, kao što sam u više navrata rekao, bolje je 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati", naveo je Vučić.

On je kazao da "mi volimo s vremena na vrijeme da razmišljamo o pokazivanju mišića, a zaboravljamo na cijenu koju bi trebalo da platimo."

Oglasi

NA VRH