PROMJENE

Obrad Mišo Stanišić najozbiljniji kandidat za ambasadora Crne Gore u Sarajevu

Od 2007. je u poslaničkim klupama

Agencije

Vijesti.me

8.11.2018

Predsjednik Skupštinskog odbora za sigurnost i dugogodišnji poslanik i funkcioner DPS-a Obrad Mišo Stanišić najozbiljniji je kandidat za ambasadora Crne Gore u Sarajevu, saznaju „Vijesti“.  

O tome je već postignut politički dogovor u vrhu crnogorske vlasti, navodi se. 

Stanišić bi trebao naslijediti Milana Lakića, koji je na funkciju ambasadora u Bosni i Hercegovini stupio polovinom 2015.  

On je tokom političke karijere izgradio imidž partijskog vojnika DPS-a uvijek spremnog da brani svoju partiju i oštro napada opoziciju, od čega je ostalo upamćeno nekoliko oštrih polemika s Nebojšom Medojevićem i Velizarom Kaluđerovićem.  

Radnu karijeru počeo je upravo u BiH, gdje je radio kao nastavnik srpsko-hrvatskog jezika i književnosti u Loparama od 1980. do 1986, piše u njegovoj biografiji objavljenoj na internet-stranici Skupštine.  

Nakon toga je bio prosvjetni inspektor u rodnom Mojkovcu do 1991., kada je naslijedio sadašnjeg premijera Duška Markovića na funkciji predsjednika SO Mojkovac. Poslije dvogodišnjeg mandata prešao je u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore koje je u tom periodu vodio Miodrag Lekić, sadašnji lider Demosa. Bio je zadužen za rad sa crnogorskim iseljenicima, da bi od 1998. do 2004. obavljao drugu funkciju u Vladi, i to sekretara Ministarstva zaštite životne sredine i uređenja prostora. 

Od 2007. je u poslaničkim klupama. Stanišić je i član Glavnog odbora DPS-a.  

Vlada je na prošloj sjednici kandidirala Veru Kuliš za ambasadora u Njemačkoj, što će biti njen treći diplomatski mandat u toj najutjecajnijoj članici EU, i bivšeg ministra zdravlja Budimira Šegrta za šefa DKP-a u Varšavi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.