REGION

Bandić se u oglasu odrekao "arkanovca Palme", ovaj mu ništa ne zamjera

Zagrebački gradonačelnik održao bizarnu pres-konferenciju na kojoj se izvinjavao ratnim veteranima

Index.hr

9.11.2018

Srbijanski političar Dragan Marković Palma komentirao je izvinjenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je danas novcem građana Zagreba platio oglas u novinama u kojem se ispričava tim istim građanima jer navodno nije znao za Palminu vezu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Predsjednik Jedinstvene Srbije i predsjednik skupštine Jagodine, poznatiji po svojim primitivnim ispadima među kojima je i ponižavanje sirotinje licitiranjem i dijeljenjem novca pred kamerama, rekao je da se ne ograđuje od susreta s Bandićem.

Dobar čovjek

- Ne mogu zamjeriti Bandiću jer više od 700 objava napada na njega je bilo na portalima. On je dobar čovjek i sposoban, ali su ga napali. Ne zamjeram mu. Ne ograđujem se od viđanja s njim i ne ljutim se, razumijem ga u potpunosti - izjavio je Marković .

Na pitanje je li Bandić znao sve o njemu kad ga je pozvao u goste, Marković odgovara: "Siguran sam da on zna ko sam ja."

- Ako nekoga pozovete u goste, onda trebate znati sve o njemu. Nisam učestvovao u ratu, nisam ništa loše napravio nijednom Hrvatu, osim što mi je smetalo što je protjeran srpski narod iz Hrvatske - rekao je Palma.

Dodao je da se nije čuo s Bandićem od susreta u Zagrebu i ponovio da ostaje poziv gradonačelniku Zagreba da posjeti Jagodinu iduće godine.

- Na njemu je da odluči. Moja namjera je vrlo iskrena, ponudio sam da dođe hiljadu Hrvata u središnju Srbiju, da studenti dođu. Ne želim da se svađamo, želim da surađujemo, da djeca naša ne zaborave šta je bilo, ali da idemo naprijed - poručio je Marković.

Podsjetimo, nedavno je na Bandićev poziv u Zagreb stigao Dragan Marković Palma koji je svojevremeno bio prijatelj srpskog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana s kojim je 1993. osnovao Stranku srpskog jedinstva.

Novac Zagrepčana 

Bandić je prekjučer održao prilično bizarnu pres-konferenciju na kojoj se izvinjavao ratnim veteranima zbog pozivanja Markovića u Zagreb tvrdeći da nije znao za Palmine veze s Arkanom.

No danas je otišao i korak dalje pa je u dnevnim novinama o trošku Zagrepčana objavio plaćeni oglas pod naslovom "Gradonačelnikovo pismo javnosti" u kojem se izvinio "svim istinskim braniteljima koji su se na bilo koji način osjetili povrijeđenima i pogođenima". No čak se i u oglasu izvinjenja Bandić nije mogao suzdržati od obračuna s neistomišljenicima.

- Onima pak koji su ovu situaciju iskoristili za skupljanje dnevno političkih bodova, za pljuvanje i bacanje blata, poručujem samo da taj njihov čin ponajviše govori o njima samima - stoji na kraju oglasa koji su platili građani Zagreba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.