REGION

Marković: Crna Gora već osjeća koristi članstva u NATO-u

Kroz porast investicija i interesiranja kredibilnih investitora

Predsjednik Vlade Crne Gore. Arhiv

Fena

14.11.2018

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio je u srijedu u Bečićima sastanak ministara odbrane Američko-jadranske povelje (A5), poručivši kako je Crna Gora već počela osjećati koristi članstva u NATO-u, prije svega kroz porast investicija i interesiranja kredibilnih investitora.

 - Svakodnevno rastu investicije i interesiranje kredibilnih investitora iz čitavog svijeta, posebice iz zemalja NATO-a i Evropske unije, što utječe na naš snažan ekonomski rast. Predznak sigurnosti koji sada nosimo sa sobom kratkoročno i dugoročno mijenja svijest kako drugih o Crnoj Gori, tako i Crne Gore o svijetu izvan naše regije - kazao je Marković.

Na sastanku u Bečićima, uz ostale, sudjeluju i ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković, zamjenica pomoćnika sekretara za odbranu SAD Laura Kuper (Cooper), kao i ministri odbrane BiH Marina Pendeš, Hrvatske Damir Krstičević, Makedonije Radmila Šekerinska, Albanije Olta Džačka i Kosova Rustem Beriša, te državni sekretari u ministarstvima odbrane Slovenije Miloš Bizjak i Srbije Aleksandar Živković.

Sastanak u Bečićima posljednji je događaj koji organizira Crna Gora u okviru ovogodišnjeg predsjedavanja Američko-jadranskom poveljom.

- Jedan od prioriteta našeg predsjedavanja poveljom je i da ono što smo mi naučili tokom iskustva pristupanja savezu prenesemo dalje. Naše iskustvo već uveliko dijelimo s našim makedonskim i prijateljima iz Bosne i Hercegovine i spremni smo da isto prenesemo na sve susjede posvećene istom cilju - kazao je crnogorski premijer Marković.

Kako je najavljeno, na sastanku će biti potpisana zajednička izjava ministara odbrane država članica A5, javili su crnogorski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.