BEOGRAD

Žena mislila da mu se ispraznila baterija, a kad je opet zazvonio telefon, šokirala se

Njegovi roditelji ne prestaju da plaču

Tešić: Za sobom ostavio suprugu i dvoje djece. Screenshot

Blic.rs

14.11.2018

Slaviša Tešić (42) iz Doboja, koji je prekjučer stradao u centru Beograda kada ga je u stravičnom udesu pokosio tramvaj, u trenutku nesreće razgovarao je telefonom sa svojom suprugom Nafijom!  

- Svakog jutra je prije posla zvao suprugu koja živi u Doboju. I prekjučer je bilo tako. Pričali su najnormalnije, a veza se odjednom prekinula. Nafija je pomislila da mu se ispraznila baterija ili da je pukla veza. Nikada joj ne bi palo na pamet da je Slavišu baš u tom trenutku udario tramvaj - ispričali su rođaci preminulog muškarca. 

Slaviša je za sobom ostavio suprugu i dvoje dece.  

- Nafija i on imaju dvogodišnju kćer, kao i njenog sina iz prvog braka kojeg je on prihvatio kao da je njegov - kažu oni. 

Nafija je odmah obaviještena o stravičnoj nesreći, koja se dogodila u ponedjeljak u 8 sati ujutro u Resavskoj ulici, i došla je u Beograd da preuzme tijelo.  

- Njegovi roditelji ne prestaju da plaču. Očajni su. Djeci još nisu rekli šta se desilo i da Slaviše više nema - priča uplakana rođaka. 

Do stravičnog udesa je došlo kada je vozač automobila "dačija" prošo kroz crveno svjetlo i udario u prednji dio tramvaja na liniji 12 koji se kretao kroz Resavsku ulicu. Od siline udarca tramvaj je izletio iz šina, pokosio nesretnog Tešića koji je u tom trenutku išao trotoarom, zakucao se u drvo, a potom u zid.

Tešiću nije bilo spasa, preminuo je na licu mjesta, jer ga je tramvaj gotovo smrskao o zid. U stravičnom udesu povrijeđeno je još šest osoba, uključujući vozača "dačije" i tramvaja, kao i putnici iz tramvaja. 

Svjedoci jezivog udesa kažu da je prizor na licu mjesta bio stravičan. I sam vozač tramvaja ispričao je za list "Novosti" da nikada neće zaboraviti Tešićevo lice kada je ugledao tramvaj koji ide k njemu.  

- Nagledao sam se svega za ovih 25 godina, koliko vozim u GSP "Beograd", ali onog jadnog pješaka nikada neću izbaciti iz glave! Ne daj Bože nikome takvu smrt. Kad sam išao prema njemu, vidio sam ga onako izbezumljenog. Napravio je korak ulijevo. U jednom trenutku sam pomislio da je uspio da se spasi - rekao je vozač Zoran Melnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.