ČAČAK

Preminuo Radiša Kozoder, mladić koji je zbog otkaza popio benzin pa se zapalio

Ni molba roditelja nije urodila plodom

Nije mu bilo spasa. Ilustracija

Antenam.net

18.11.2018

Radiša Kozoder (20), koji se početkom oktobra zapalio naočigled svojih roditelja ispred pekare u kojoj je radio u Čačku, preminuo je na Vojno-medicinskoj akademiji, a napori ljekara da mu presade kožu bili su, nažalost, bezuspješni. Nesretni mladić na ovaj užasan potez odlučio se nakon što je dobio otkaz.  

Dramatična scena odvila se  8. oktobra ispred jedne čačanske pekare kada je njihov bivši radnik, 20-godišnji Kozoder, pet dana nakon otkaza došao u krug preduzeća s flašom benzina.  

On je prijetio da će se zapaliti jer je dobio otkaz koji su njegovi poslodavci obrazložili velikim brojem prijava Radišinih kolega na njegovo agresivno ponašanje.    

Kozoder je, prema riječima očevidaca, oko 18 sati popio određenu količinu benzina držeći upaljač u jednoj ruci, a potom je ušetao u preduzeće, sjeo na stepenice ispred garderobe i polio se ostatkom zapaljive tečnosti.  

Prisutni su odmah alarmirali hitne službe i policiju, a na lice mjesta su ubrzo stigli i Radišini roditelji, inače radnici pekare u kojoj je radio i nesretni mladić.  

Uprkos naporima roditelja i svih prisutnih da ga zaustave u suludoj namjeri, Kozoder je upaljačem pokrenuo vatrenu stihiju koja počela da guta njegovo tijelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.