SKOPLJE Bivši direktor Uprave za sigurnost i kontraobaveštajne poslove

Uhapšen rođak Nikole Gruevskog, bivši šef UBK Makedonije

Skopski krivični sud odredio je Saši Mijalkovu pritvor od mjesec

Antena M
20.11.2018 23:25

Mijalkov: Treći funcioner bivše vlasti protiv koga se vode sudski postupci

Bivši direktor Uprave za sigurnost i kontraobaveštajne poslove (UBK) Makedonije Sašo Mijalkov uhapšen je u Skoplju na zahtjev Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Kako je objavila Televizija Telma, Mijalkov je uhapšen u Hotelu Meriot u centru Skoplja i sa lisicama na rukama odveden u Istražni zatvor u Šuto Orizari, predgrađe Skoplja.

Skopski krivični sud je bivšem šefu UBK, protiv koga Specijalno tužilaštvo vodi nekoliko sudskih postupaka i istraga, odredio pritvor od mjesec zbog mogućnosti bjekstva. 

Specijalno tužilaštvo je pritvor za Mijalkova zatražilo kao mjeru osiguranja u sudskom postupku Target-Tvrđava u kome je prvooptuženi za masovno prisluškivanje u Makedoniji.

Zajedno sa rođakom, bivšim premijerom Nikolom Gruevskim, Mijalkov je smatran najmoćnijim čovjekom u Makedoniji tokom decenije vladavine VMRO DPMNE od 2006. do 2016.

Mijalkov je treći funcioner bivše vlasti protiv koga se vode sudski postupci, a koji je zbog opasnosti od bjekstva pritvoren nakon što je osuđeni Gruevski pobjegao u Mađarsku.

Pored sudskog postupka Target-Tvrđava, Mijalkov je optužen i u slučajevima Specijalnog tužilaštva Trezor, Tortura i Titanik 2, a obuhvaćen je istragom u slučaju nazvanom Imperija zajedno sa najbogatijim Makdeoncem Jordanom Kamčevim.

NA VRH