ZANIMLJIVO

Kolinda je bila tužna što ne može na Vembli, za utjehu ide u Francusku na Dejvis kup

Ranije se požalila da ne može ići na Vembli gledati Englesku i Hrvatsku jer nema novca

Grabar-Kitarović: Vatrena navijačica. Arhiv

Avaz.ba

23.11.2018

Iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske saopćili su da Kolinda Grabar-Kitarović danas putuje u Francusku, gdje će pratiti finalni dvoboj Dejvis kupa između reprezentacija Francuske i Hrvatske. Kažu da ide sama i da će sama platiti troškove. Napominjemo kako ona uvijek ima i zaštitu te da sigurno i oni putuju s njom, a trošak plaćaju građani. 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od petka, 23. novembra, do nedjelje, 25. novembra, boravit će u Francuskoj Republici kako bi pratila finalni dvoboj Dejvis kupa između reprezentacija Francuske i Hrvatske.

- Na finale Dejvis kupa, koje se održava u francuskom gradu Lilu, predsjednica Grabar-Kitarović putuje privatno i sama snosi troškove putovanja i smještaja - javili su iz njenog ureda.

Kolinda je, nakon nogometne utakmice Hrvatske i Španije, najavila da će ići na Dejvis kup, ali se požalila kako zato ne može ići na Vembli gledati Englesku i Hrvatsku jer nema novca.

- Ne znam hoću li uspjeti. Znam da je odlučujuća. Idem na finale Dejvis kupa pa nisam sigurna hoću li imati finansijskih sredstava još ove godine otići i na Vembli - rekla je Kolinda novinarima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.