REGION

Uhapšenima u Kosovskoj Mitrovici određen pritvor

Kako su saopćile kosovske službe, hapšenja su izvedena u okviru istrage ubistva Oliver Ivanovića

Među uhapšenima: Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević. Kosova press

Blic.rs / RTS

23.11.2018

Među četvoricom uhapšenih Srbijanaca jutros u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice su dvojica policajaca KPS-a Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević.

Četvorici uhapšenih, od kojih su dvojica pripadnici KPS-a, određen je pritvor od 48 sati, objavila je kosovska policija, prenosi RTS.

Prema saznanjima "Blica", uhapšeni pripadnik KPS-a Nedeljko Spasojević je istražni policajac i do sada nije dovođen u vezu s bilo kakvom istragom Ivanovića. Drugi policajac Dragiša Marković već je jednom priveden u okviru istrage vezane za ubistvo lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića, koju navodno vode kosovske institucije. Marković je s kolegom Žarkom Jankovićem 10. februara priveden, a kosovske vlasti su tada obrazložile privođenje sumnjom da su uzeli čahuru s lica mjesta na kome je ubijen Oliver Ivanović. Marković je tada suspendiran, ali ubrzo potom i vraćen na posao.

Jutros uhapšeni Aleksandar Ćurčić i Marko Rošić poznati su u gradu na Ibru. Rošića svi prepoznaju kao navijača Partizana, dok Ćurčića Mitrovčani pamte kao jednog od momaka sa mosta - "čuvara mosta".

Jedna od glavnih nepoznanica i za upućene u kosovska dešavanja je po kojem principu su kosovski specijalci hapsili upravo ove građane Sjeverne Mitrovice jer se ne pronalazi veza među uhapšenim Srbima.

Pripadnici kosovske policije upali su rano jutros u sjeverni dio Kosovske Mitrovice i uhapsili četvoricu Srba. U akciji ROSU uhapšeni su Dragiša Marković, pripadnik KPS-a, Saša Ćurčić, Marko Rošić i Nedeljko Spasojević. Kako su saopćile kosovske službe, hapšenja su izvedena u okviru istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

U prvim komentarima srbijanskih političara sa sjevera je ocjena da kosovske snage zloupotrebljavaju ubistvo Olivera Ivanovića kako bi upadali na sjever pod plaštom navodne istrage o ubistvu.

U gradu su se oko pet sati ujutru čule sirene za uzbunu, a na ulice je izašao veliki broj građana. Jednosatni protest zbog uvođenja takse od 100 posto na srbijanske proizvode zakazan je za danas u podne u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.