REGION

Oglasio se Milan Radoičić: Došli su kod mene u stan sa samo jednim ciljem - da me ubiju

Kosovska policija nastavlja istragu o ubistvu srbijanskog političara Olivera Ivanovića

Radoičić: Neću da prihvatim da me blate i optužuju. Marko Jovanović/Telegraf.rs

telegraf.rs

25.11.2018

Poslije hapšenja četvorice Srba na Kosovu, kosovska je policija potvrdila da je i potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić, peta osoba za kojom se traga u okviru akcije nastavka istrage o ubistvu srbijanskog političara Olivera Ivanovića.

Ovim povodom se oglasio Milan Radoičić koji je poručio da je "posljednji zlikovački upad nazovi policije, a zapravo privatne garde ozloglašenih albanskih terorista u sjevernu Kosovsku Mirovicu, bio pokazna vježba i prijetnja svakome Srbinu koji riješi da brani svoje dostojanstvo i pravo na život".

- Došli su kod mene u stan, gdje živim sa ženom i malom djecom, sa armijom do zuba naoružanih ljudi, sa samo jednim ciljem - da me ubiju. I za to sam dobio jasne dokaze. Neću im se predati, jer ne želim da budem iskorišten kao preparirana lutka za pokazivanje onima koji vode specijalni rat protiv Srbije i srpskog naroda ili instrument u zataškavanju nečijeg gnusnog i zločinačkog napada na jednog od srpskih političkih lidera Olivera Ivanovića, posebno zato što oni nisu došli da me odvedu živog - poručio je on.

On je rekao da nije bio najbliži prijatelj sa Oliverom Ivanovićem, ali nije ubica i nikakve veze sa ubistvom nema.

- Priština želi da me ukloni zato što znaju da sam zajedno sa mojim prijateljima i mojom braćom jedan od rijetkih koji je spreman da im se suprotstavi u njihovoj namjeri da zgaze i osvoje sjever Kosova i pokore srpski narod. Smeta im otpor koji pružamo na sjeveru Kosova, ali neće me natjerati da napustim pokrajinu. A na poziv svoje države Srbije da dam bilo kakav iskaz uvijek sam spreman da se odazovem, kao što sam spreman i za nju da se borim - poručio je Radoičić.

- Za svoj narod, svoju porodicu i svoju zemlju sam spreman sve da podnesem, ali nisam i neću da prihvatim da me blate i optužuju oni koje su za to platili Amerikanci i Britanci - navodi Radoičić.

- Divljačka demonstracije sile, koja, uzgred rečeno, nije bila nimalo impresivna, bila je posljednji čin u pokušaju kriminalizovanja čitavog srpskog naroda na Kosovu i pokušaj da se svaki otpor Srba anticivilizacijskom djelovanju Prištine otupi i diskredituje. Moja sudbina oklevetanog i progonjenog čovjeka je danas sudbina svakog Srbina na Kosovu, jer svi zajedno se u ovim teškim trenucima borimo za kolektivni opstanak srpskog naroda na prostorima na kojima mnogi žele da nas ne bude, i ovim saopćenjem obraćam se prije svega svojim sugrađanima i sunarodnicima na Kosovu. Nisam uplašen, kao što ni moji sugrađani ne treba da budu uplašeni, jer Srbija je ozbiljna država, i preduzeće najmudrije, najodlučnije i najodgovornije poteze kako bi sačuvala svoj narod na Kosovu. Ako se Srbi na Kosovu pitaju gdje sam, reći ću im samo da sam blizu, i da čekam i posmatram, jer nikome od nas nema uzmicanja, a pobjeda će na kraju, bez ikakve sumnje, biti naša. Jer odavde, sa Kosova, nema nazad - poručio je potpredsjednik Srpske liste.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.