PROTESTI

VMRO-DPMNE poziva na 'sveopštu revoluciju' protiv Zaeva

Zoran Zaev. Agencije

Fena

28.11.2018

Lider makedonske opozicione partije VMRO-DPMNE u Hristijan Mickoski pozvao je danas pristalice te stranke na "sveopštu revoluciju" protiv vlade Zorana Zaeva. 

Opozicija je ranije za srijedu poslijepodne najavila protest u centru Skoplja, a Mickoski je rekao da će protestom u centru Skoplja početi "nacionalnu, ekonomsku, socijalnu, obrazovnu" revoluciju protiv vlade Zorana Zaeva, prenio je RTS pisanje makedonskog portala Plusinfo.

Mickoski je istakao da je došlo vrijeme za "ekonomsko i nacionalno" buđenje Makedonaca i najavio da će se protest iz Skoplja proširiti i na druge makedonske gradove.

Najveća opoziciona stranka u Makedoniji suočava se sa problemima poslije parlamentarnih izbora i formiranja nove Vlade Makedonije pošto je nekoliko visokih funkcionera te stranke, uključujući i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, osuđeno na zatvorske kazne zbog zloupotreba službenog položaja, prenosi Tanjug.

Gruevski je 11. novembra pobjegao iz Makedonije i, preko Albanije, Crne Gore i Srbije, stigao u Mađarsku, gdje je dobio politički azil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.