PODGORICA

Uhapšen Nebojša Medojević, iz Skupštine pravo u zatvor

Jedan od lidera DF-a i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić rekao je da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević. Twitter

B92

30.11.2018

Nakon završetka skupštinskog zasjedanja, policija je uhapsila poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i sprovela ga u zatvor u Spužu, prenosi B92.

Medojević je pritvoren po naredbi predsjednika Višeg suda Borisa Savića zbog višemjesečnog odbijanja da da iskaz u predmetu koji se protiv njega vodi. 

Medojević i njegov kolega Milan Knežević mjesecima odbijaju da dostave podatke o sudiji koji je navodno ponudio da za 10.000 eura ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.

Sudska naredba će biti na snazi, a Medojević u ZIKS-u, kako je rečeno iz Uprave policije, sve dok ne da iskaz u postupku koji se vodi, što znači da može biti pušten na slobodu nakon davanja izjave ili da može biti zadržan u pritvoru do daljeg.

Ispred zatvora u Spužu se javio poslanik Slaven Radunović, koji je u videoobraćanju na svom Facebook profilu kazao da ne zna o čemu se radi i da čekaju da dobiju informaciju. Kako je rekao, u DF-u sumnjaju da se isto sprema Milanu Kneževiću, koji je sinoć boravio u Skupštini.

- Sumnjamo da se isto sprema i Milanu Kneževiću - naveo je Radunović, dodajući da je Medojević "presretnut maricom" na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i da je uhapšen.

Visoki zvaničnik DF Milan Knežević poručio je na vanrednoj konferenciji da se neće predati policiji i da će s kolegama iz DF-a ostati u Skupštini do daljeg.

On je rekao da je trebalo da bude uhapšen zajedno s predsjednikom Pokreta za promjene (PzP) Nebojšom Medojevićem.

- Zbog konsultacija sam ostao pet-deset minuta duže u Skupštini, a ispred su bile dvije "marice" koje je trebalo da postupe po nalogu predsjednika Višeg suda Borisa Savića. I ranije sam saopćio da nemam namjeru da se dobrovoljno predam i zajedno ću s kolegama poslanicima ostati u Skupštini do daljeg, da demonstriramo principijelnost i naš stav da su napadnuti Skupština, poslanici, Ustav, a najmanje Medojević i ja - istakao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić rekao je da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata.

- Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu poslije glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina, uhapšen i odveden u zatvor u Spužu. Očigledno je realizirana namjera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procijenili da nije svjedočio onako kako su se nadali, a ovdje vidite da stoji još jedna "marica" koja čeka Milana Kneževića kako bi i njega poveli u zatvor" - rekao je Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.