PODGORICA Nakon završetka zasjedanja

Uhapšen Nebojša Medojević, iz Skupštine pravo u zatvor

Jedan od lidera DF-a i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić rekao je da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata

B92
30.11.2018 07:32

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević

Foto: Twitter

Nakon završetka skupštinskog zasjedanja, policija je uhapsila poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i sprovela ga u zatvor u Spužu, prenosi B92.

Medojević je pritvoren po naredbi predsjednika Višeg suda Borisa Savića zbog višemjesečnog odbijanja da da iskaz u predmetu koji se protiv njega vodi. 

Medojević i njegov kolega Milan Knežević mjesecima odbijaju da dostave podatke o sudiji koji je navodno ponudio da za 10.000 eura ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.

Sudska naredba će biti na snazi, a Medojević u ZIKS-u, kako je rečeno iz Uprave policije, sve dok ne da iskaz u postupku koji se vodi, što znači da može biti pušten na slobodu nakon davanja izjave ili da može biti zadržan u pritvoru do daljeg.

Ispred zatvora u Spužu se javio poslanik Slaven Radunović, koji je u videoobraćanju na svom Facebook profilu kazao da ne zna o čemu se radi i da čekaju da dobiju informaciju. Kako je rekao, u DF-u sumnjaju da se isto sprema Milanu Kneževiću, koji je sinoć boravio u Skupštini.

- Sumnjamo da se isto sprema i Milanu Kneževiću - naveo je Radunović, dodajući da je Medojević "presretnut maricom" na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i da je uhapšen.

Visoki zvaničnik DF Milan Knežević poručio je na vanrednoj konferenciji da se neće predati policiji i da će s kolegama iz DF-a ostati u Skupštini do daljeg.

On je rekao da je trebalo da bude uhapšen zajedno s predsjednikom Pokreta za promjene (PzP) Nebojšom Medojevićem.

- Zbog konsultacija sam ostao pet-deset minuta duže u Skupštini, a ispred su bile dvije "marice" koje je trebalo da postupe po nalogu predsjednika Višeg suda Borisa Savića. I ranije sam saopćio da nemam namjeru da se dobrovoljno predam i zajedno ću s kolegama poslanicima ostati u Skupštini do daljeg, da demonstriramo principijelnost i naš stav da su napadnuti Skupština, poslanici, Ustav, a najmanje Medojević i ja - istakao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić rekao je da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata.

- Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu poslije glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina, uhapšen i odveden u zatvor u Spužu. Očigledno je realizirana namjera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procijenili da nije svjedočio onako kako su se nadali, a ovdje vidite da stoji još jedna "marica" koja čeka Milana Kneževića kako bi i njega poveli u zatvor" - rekao je Mandić.

NA VRH