REAKCIJE

Vučić: Odluka Suda u slučaju "Orić" je politička, a ne pravosudna

Neki se prave da ne čuju i ne vide svjedoke i njihove iskaze, kratko je prokomentirao

Vučić: Razočaran sam odlukom Suda. Arhiv

blic.rs

30.11.2018

To što neko nije osuđen iz političkih razloga, ne znači da nije počinio zločine, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom oslobađajuće presude za komandanta odbrane Srebrenice Nasera Orića te kazao da je očigledno da za Srbe neće biti pravde.

- Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo - rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

I pored živih svjedoka koji, podsjetio je Vučić, potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide.

- Imamo protiv što se slave nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga, ne znači da nije počinio zločin. A za mene je čudno da neko nije osuđen, a postoje živi ljudu koji mogu da posvjedoče - rekao je Vučić.

Dodao je da zato treba da se Srbija još više bori za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav svojih žrtava.

- Kad ih drugi ne vide, da mi to radimo, da sve te žrtve ne budu zaboravljene, kao i neki koji pripadaju drugom rodu, a naši sunarodnjaci su ih pogubili - rekao je Vučić.

Dodao je i da se ishod znao unaprijed, jer je riječ o političkoj, a ne pravnoj odluci.

- A svaku presudu po pitanju svakog srpskog oficira komentirali su i prije nego što se dogodila, i prvostepena, a ne pravomoćna. To moramo da pregrmimo, da pređemo preko toga, da budemo snažni, jaki, hrabri - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.