CRNA GORA

Apelacioni sud odbio žalbe Medojevića i Kneževića, advokat najavio žalbu Ustavnom sudu

Iz Višeg suda je ranije saopćeno da funkcioneri DF-a nisu okrivljeni, već svjedoci

Ta mjera, kako su rekli, traje dok svjedok ne pristane da svjedoči. Arhiv

Antenam.net

2.12.2018

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu o stavljanju u zatvor lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića te žalbu advokata lidera DNP-a Milana Kneževića, saopćeno je iz tog suda.

Apelacioni sud Crne Gore je, rješavajući po žalbi punomoćnika svjedoka Nebojše Medojevića, donio rješenje Kvsž.br. 143/18 od 2. decembra 2018. godine kojim je odbio kao neosnovanu žalbu punomoćnika ovog svjedoka i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br. 328/18 od 28. novembra 2018. godine.  

Također, Apelacioni sud Crne Gore je, rješavajući po žalbi punomoćnika svjedoka Milana Kneževića, donio rješenje Kvsž.br. 144/18 od 2. decembra 2018. godine kojim je odbio kao neosnovanu žalbu punomoćnika ovog svjedoka i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br. 329/18 od 28. novembra 2018. godine - navodi se u saopćenju Apelacionog suda.

Podsjetimo, iz Višeg suda je ranije saopćeno da funkcioneri DF-a nisu okrivljeni, već svjedoci, a s obzirom na to da se radi o nepostupanju po građanskoj obavezi svjedoka da svjedoči, to je za posljedicu imalo stavljanje u zatvor i ne zahtijeva skidanje imuniteta. 

Ta mjera, kako su rekli, traje dok svjedok ne pristane da svjedoči, a najduže dva mjeseca.

Knežević se još nalazi u Skupštini Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.