REAKCIJA

Hodžaj: Nikada nisam spomenuo pakt protiv Srbije

Digao region na noge

Pakt koji bi se suprotstavio Srbiji. Arhiv

Antenam.net

2.12.2018

Kosovski vicepremijer Enver Hodžaj u izjavi za portal Antena M naveo je da nikada nije spomenuo u intervjuu koji je dao za zagrebački ''Večernji list'' stvaranje bilo kakvog pakta protiv Srbije te da su naslov teksta koji je jučer odjeknuo regionom i ono što je on zapravo rekao dvije potpuno različite stvari.  

- Nikad nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije. Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dvije potpuno različite stvari - kazao je Hodžaj. 

Kako je dodao, sve ostalo u tekstu stoji.  

- Sve ostalo stoji: uplitanje Srbije na Kosovu da bi podrivala našu državnost, uplitanje Srbije u Crnu Goru i Makedoniju, kao i moj stav da regionalna saradnja stabilizira Balkan i balansira Srbiju. Što se tiče mojih komentara da Srbija provodi agresivnu politiku protiv susjednih zemalja i da zapadni partneri treba da iskoriste svoj utjecaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkanu, sve su to moji poznati stavovi koje sam u proteklih deceniju više puta saopćavao - kazao je Hodžaj za Antenu M.  

''Večernji list'' jučer je objavio tekst pod naslovom ''Hodžaj: U Makedoniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori razgovarao sam o osnivanju pakta koji bi se suprotstavio Srbiji'', a u tekstu je navedeno da je Hodžaj ocijenio da Srbija želi destabilizirati čitav region te da je on u nekoliko navrata ''za vrijeme boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, razgovarao s čelnicima tih država da osnuju jedan pakt koji bi se suprotstavio Srbiji i njihovoj agresivnoj politici“, prenio je jučer "Večernji".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.