SRBIJA

Prva izjava novog vlasnika Prve TV i B92.net: Uređivačka politika ostaje ista

Još se čeka odluka Komisije za zaštitu konkurencije koja treba procijeniti bi li ova akvizicija narušila fer tržišne uvjete

Srđan Milovanović: Novi vlasnike TV Prva, B92.net i TV O2. TV Prva

Blic.rs

5.12.2018

Srđan Milovanović, bivši suvlasnik "Kopernikusa" i novi vlasnike TV Prva, B92.net i TV O2, koje je kupio za 180 miliona eura, u prvoj izjavi poslije zvaničnog saopćenja rekao je da će kupovina televizija biti obavljena posredstvom njegove firme na Kipru.

I dalje se čeka odluka Komisije za zaštitu konkurencije koja treba procijeniti bi li ova akvizicija narušila fer tržišne uvjete, ali Srđan Milovanović smatra da je to gotova stvar.

- Naravno da može da se desi da odluka bude negativna, ali ove dvije televizije nemaju 40 posto učešća u tržištu, tako da mislim da će biti pozitivna - kazao je Milovanović.

Milovanović ističe i da mu, kada je u novembru prodao "Kopernikus Technology", motiv nije bio kupovina ove dvije televizije. On tvrdi i da "Telekom" nije imao nikakvog utjecaja na njegovu odluku da kupi O2 i Prvu, gdje, kako uvjerava, neće biti promjena uređivačke politike.

- Nikakvih promjena, samo će na O2 biti mnogo više sporta - kaže novi vlasnik.

Kupovina TV Prva i O2 dolazi nakon što je "Kopernikus Corporation" u novembru prodala kablovskog operatera "Kopernikus Technology" državnom "Telekomu" za oko 190 miliona eura. 

Kompanija "Antena grupa" saopćila je jučer da je postigla dogovor s poduzetnikom Milovanovićem o preuzimanju 100 posto osnivačkih prava "Antena grupe" u Srbiji i Crnoj Gori.

U vlasništvu "Antena grupe" su: Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i tri portala: Prva.rs, O2tv.rs i B92.net. Vrijednost akvizicije je 180 miliona eura.

- Zadovoljni smo što smo izabrali pravog vlasnika pod čijim će vodstvom kompanija nastaviti fazu progresivnog rasta i daljnjeg jačanja liderske pozicije na tržištu - rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik ''Antena grupe00.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.