Vučić: Uvjeren sam da neće biti rata, ali nećemo dozvoliti progon Srba

PORUKE Predsjednik Srbije reagirao

Vučić: Uvjeren sam da neće biti rata, ali nećemo dozvoliti progon Srba Najavio sastanak s generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jutros na TV Pink da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir, ali da neće dozvoliti progon srpskog naroda i protjerivanje Srba, ma gdje oni živjeli. 

Vučić je najavio i da će danas u podne imati telefonski razgovor s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, prenosi Blic.rs.

Na pitanje voditelja postoji li prijetnja ratom, Vučić je rekao da tu riječ ne voli ni da koristi i da mu se čini da ljudi u Prištini ne razumiju razmjere katastrofe koju mogu da izazovu, kao i da ih moli da pokušaju da to shvate.

- Nadam se da ćemo uspjeti da sačuvamo mir, Srbija će dati sve od sebe. Uvjeren sam da ćemo imati mir, da rata neće biti, ali nećemo dozvoliti progon našeg naroda i protjerivanje naših ljudi, ma gdje oni živjeli. To je naša obaveza i bez toga ne možemo. Uvijek ćemo razgovarati i probleme rješavati mirnim putem - rekao je Vučić.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH