REAKCIJE

Ana Brnabić jučer zaprijetila Kosovu ratom, danas tvrdi da su joj izvrnuli riječi

Izvukli su pola moje rečenice i ispalo je da Srbija prijeti nečim, što je nevjerojatno i žao mi je, jer se radi o duboko ukorijenjenoj percepciji, kaže ona

Brnabić: Insistira da je pozivala na mir i razum i na razgovor.. Arhiv

Avaz.ba

6.12.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić tvrdi da nije prijetila ratom i da je iznenađena izvještajima s njene jučerašnje konferencije za medije u kontekstu najave formiranja vojske Kosova da Srbija prijeti svojom vojskom. 

Ona kaže da je jučer deset puta pozvala na priču o školama i obrazovanju, a ne o vojsci i puškama, te da su neki inozemni mediji sve pogrešno prenijeli. 

- Rekla sam da se nadam da Srbija nikada u budućnosti neće morati upotrijebiti svoju vojsku, dosta smo ratovali - objasnila je Brnabić opet svoju jučerašnju izjavu da je na stolu i vojna opcija. 

Podsjetimo, ona je jučer rekla:

Nadam se da nikada nećemo morati upotrijebiti svoju vojsku, ali, nažalost, mislim da je to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu, jer ne možemo gledati novo etničko čišćenje i nove oluje iako Edi Rama na njih poziva - rekla je Brnabić u srijedu novinarima u srbijanskoj vladi. 

No, danas tvrdi da je neprijatno iznenađena kako su neki mediji prenijeli njenu izjavu te je zatražila od svog tima da ponovo pregledaju snimak, insistirajući da je pozivala na mir, razum i razgovor.

- Izvukli su pola moje rečenice i ispalo je da Srbija prijeti nečim, što je nevjerovatno i žao mi je, jer se radi o duboko ukorijenjenoj percepciji. Najviše mi je žao što u inozemnim medijima nigdje nisam vidjela (vijest) da je 15 dana zabranjena štampa na srpskom jeziku na teritoriju Kosova - rekla je danas Brnabić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.