SRBIJA

Protesti opozicije u Beogradu završeni bez incidenata

Predvodili ih javne ličnosti glumci Mirjana Karanović i Branislav Trifunović, kao i košarkaški trener Duško Vujošević

S lica mjesta. Srpskacafe

Blic.rs

8.12.2018

Okupljanje, koje je najavljeno kao građanska protestna šetnja protiv nasilja završena je večeras u Beogradu bez incidenata.

U protestima pod parolom "Stop krvavim košuljama" učestvuju predstavnici Saveza za Srbiju (SZS), a predvodili su ih javne ličnosti - glumci Mirjana Karanović i Branislav Trifunović, kao i košarkaški trener Duško Vujošević.


Kako prenosi "Blic", saobraćaj u Vasinoj ulici u centru Beograda je bio obustavljen, a simpatizeri i građani se okupljaju iz različitih pravaca. Protestna šetnja išla je pored Skupštine Srbije i zgrade Radio-televizije Srbije, pa nazad, Makedonskom ulicom, do Trga republike. 

Okupljeni su nosili transparente sa natpisima "Štanglom u reforme", "Svom snagom u glavu", "Otvorite medije, ne glave opozicije", "Uvijek pištaljka, nikad više puška" i pištaljke.

Među okupljenima je bila većina lidera opozicionih stranaka u Srbiji okupljenih u Savez za Srbiju, Dragan Đilas sa djecom, Borislav Stefanović, ali i javne ličnosti.


Kako se saznaje po društvenim mrežama razloga je mnogo, a povod za održavanje šetnje je napad na lidera "Levice Srbije" Borka Stefanovića, koji je prije nešto više od dvije sedmice zajedno sa Bobanom Jovanovićem i Markom Dimićem, aktivistima "Levice Srbije", pretučen uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu. 

Zbog povreda glave Stefanović je 23. novembra prebačen u Urgentni centar, Jovanoviću su izbijena dva zuba i rasječena mu je usna, a Dimić je zadobio više udaraca u glavu. Privedena su trojica muškaraca, Š. M., Ž. M., G. D., koji su osumnjičeni za napad, a Osnovni sud u Kruševcu odredio im je pritvor do 30 dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.