REGION

Vučić s velikom dozom straha očekuje nove mjere Prištine

On je rekao da budućnost pripada ženama i ujedno zahvalio onim "starijim damama koje su dobro razumjele reforme"

Vučić: Jake žene za jaku Srbiju. Vesti.rs

Telegraf.rs

9.12.2018

"Jake žene za jaku Srbiju" - naziv je skupa u organizaciji Srpske napredne stranke u Beogradu, koji je direktorica Istorijskog muzeja Srbije Dušica Bojić otvorila ocjenom da to što šest od devet nacionalnih muzeja vode žene, uglavnom stranački neopredijeljene, pokazuje koliki značaj Vlada i predsjednik Aleksandar Vučić pridaju učešću žena u javnom životu. 

Tribini je prisustvovao i Vučić. Komentirao je, kako prenosi "Telegraf.rs", "vrijeđanje žena koje se u posljednje vrijeme može čuti od predstavnika opozicije".

- Srbiju u kojoj bi stavljali žene u tor, gdje bi bile fukse i ne bi bile žene, borit ćemo se uvijek i pobijeđivat ćemo ih uvijek i ova normalna i pristojna Srbija neće dozvoliti da takvi divljaci upravljaju - rekao je Vučić. 

On je rekao da budućnost pripada ženama i ujedno zahvalio onim "starijim damama koje su dobro razumjele reforme".

- Žene ne možete prevariti, one i kad biraju partnere, znaju kako biraju - dodao je on i pozvao "drage dame da se prijave jer dolaze izbori za rukovodstvo stranke te im zahvalio za ljubav.

Povodom protesta "Stop krvavim košuljama" od sinoć, on je novinarima nakon skupa rekao: "Pa šta ako ih je bilo i milion, je l' hoćete izbore?"

- Ne pada mi na pamet da mi vi pričate o nasilju. Pa mi uhapsili one koji su napali Borka Stefanovića, a vi majci Panića niste smjeli kazati da joj je sin ubijen. Ja nijedan zahtjev neću da vam ispunim, pobijedite me na izborima - napomenuo je Vučić.

U vezi s Kosovom kaže da s velikom dozom straha očekuje nove mjere Prištine.

- Ja vidim da je to ludilo postalo bezgranično, za šta je donekle kriva i međunarodna zajednica jer nisu reagirali odmah - rekao je Vučić i naglasio da Haradinaj na pameti ima tri stvari kada najavljuje da su spremne i gore stvari od taksi.

U vezi s izvještavanjem reporterke "Studija B" Barbare Životić s protesta, Vučić je rekao:

- Ko je rekao da će pretući nekoga? Sergej Trifunović i Ivan Ivanović. Ma kakvi, nijedan ozbiljan i hrabar čovjek ne bi prijetio Barbari. Žao mi je Barbare, ona je dobro i pristojno čeljade, na ponos svojim roditeljima. Samo da se Barbara ne sekira, nju pozdravite, ne mora mnogo da brine i da se čuva. Ona je vrednija od svih njih zajedno, neka nastavi svoj posao kako misli ona da treba - rekao je Vučić.

Siledžijstvo u Srbiji neće postati mainstream, zaključio je Vučić, prenosi "Telegraf.rs".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.