REGION

Medojeviću i Kneževiću Ustavni sud odbio žalbu o ukidanju zatvora

Vijeće Ustavnog suda ranije je odbilo žalbu advokata Milana Kneževića

Nije bilo saglasnosti Vijeća, čija odluka mora biti jednoglasna. Printscreen

Vijesti.me

11.12.2018

Vijeće sutkinje Ustavnog suda Mevlide Muratović nije bilo jednoglasno oko žalbe poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, pa nije prošao prijedlog da se odmah obustavi zatvorska kazna.

Za sutra je planirana plenarna sjednica Ustavnog suda na kojoj će se odlučivati o žalbama Milana Kneževića i Nebojše Medojevića.  

Oboje sudija izvjestilaca Mevlida Muratović (Medojević) i Milovan Gogić ( Knežević), predložili su da se prihvati prijedlog advokata da se privremenom mjerom obustavi odluka Višeg suda da poslanici DF-a budu kažnjeni zatvorom.

Vijeće Ustavnog suda ranije je odbilo žalbu advokata Milana Kneževića da se poslaniku DF-a ukine odluka o slanju u zatvor. 

Pošto nije bilo saglasnosti vijeća čija odluka mora biti jednoglasna, žalbama advokata bavit će se plenarna sjednica sudija Ustavnog suda.

Medojević je 12 dana u zatvoru zbog odbijanja da Višem sudu kaže ime agenta ANB-a koju mu je navodno saopćio da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio 100.000 eura mita od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše da mu ne bi odredio pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.