REGION

Medojević i Knežević čekaju rješenje da idu kući

Obustava rješenja traje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda Crne Gore

Medojević se od 30. novembra nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, a Knežević u zgradi Parlamenta. Printscreen

Vijesti.me

12.12.2018

Ustavni sud Crne Gore naložio je da se obustave odluke sudova kojima je poslanicima Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću određen zatvor.  

Advokati još nisu dobili rješenje suda na osnovu koga poslanici mogu da idu kući.  

Ustavni sud je prethodno odbio žalbe advokata dvojice poslanika, a u toku je sjednica po drugoj Medojevićevoj žalbi u vezi s izjavom o umiješanosti GST Milivoja Kantića u ratne zločine.

Ustavni sud je danas mimo dnevnog reda pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti odredbi Zakona o krivičnom postupku (ZKP), kojom je propisana i mogućnost zatvaranja svjedoka koji odbija da svjedoči i naložio da se bez odlaganja obustave prinudne mjere zatvaranja Medojevića i Kneževića. 

Sud je, piše u njegovom rješenju, donio privremene mjere za obustave rješenja Apelacionog i Višeg suda kojim je poslanicima Demokratskog fronta određena zatvorska kazna.

Obustava rješenja traje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda Crne Gore o ustavnosti odredbi ZKP-a. 

- Nalaže se, da se odmah, po dobivanju ovog rješenja, bez odlaganja obustave prinudne mjere zatvaranja Medojevića i Kneževića - navodi se u rješenju Ustavnog suda. 

Medojević se od 30. novembra nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, a Knežević u zgradi Parlamenta. Medojević je danas vraćen u ZIKS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.